ابرش پروازابرش پرواز
Forgot password?

ویزای کانادا

ویزای کانادا

فرقی نمی‌کند انگیزه شما از سفر به کانادا دیدار اقوام و آشنایان، شرکت در همایش‌های علمی و نمایشگاه‌های تجاری، بازدید از جاذبه‌های گردشگری در قالب تور کانادا، تحصیل و یا استفاده از فرصت‌های مطالعاتی باشد؛ با هر هدف و انگیزه‌ای که بخواهید وارد این کشور شوید ملزم به دریافت ویزای کانادا هستید.

اطلاعات بیشتر

انواع ویزای کانادامقدمه

کشوری با تنوع گسترده جغرافیایی که برغم باور عمومی از آب و هوای کانادا، می‌توان گفت اقلیم آن در نواحی مختلف بویژه در مرزهای جنوبی بسیار متفاوت از تصویر ذهنی ما است. آب و هوای کانادا چنان تنوعی دارد که در برخی روزها دمای یک نقطه از آن تا ۳۰ درجه زیر صفر می‌رسد درحالیکه در همان روز دمای شهری دیگر مثبت ۳۰ درجه سانتیگراد است. کانادا کشوری است برای هر نوع سلیقه و ترجیح.

در ادامه توضیحات جامعی در رابطه با ویزای کانادا مثل انواع ویزای کانادا، شرایط درخواست ویزا کانادا، هزینه، مدارک لازم و … را به تفصیل ارزیابی کرده‌ایم تا اطلاعات جامعی را از فرایند ویزای کانادا بدست آورید.

 

انواع ویزای کانادا

ویزا کانادا انواع مختلفی دارد که بسته به نیاز هر فرد می‌بایست نسبت به دریافت آن اقدام کرد. انواع ویزای کانادا شامل مواردی متعددی چون ویزای تویستی، ویزای تحصیلی، ویزای فرصت مطالعاتی و … است که در ادامه دسته‌بندی کاملی از انواع ویزای کانادا به همراه توضیحات آن ارائه گشته است. به طور کلی انواع ویزای کانادا اساسا به دو دسته کلی تقسیم بندی می‌شود:

  • ویزای موقت کانادا
  • ویزای اقامت دائم کانادا

برای ثبت درخواست و دریافت هر یک از ۲ قسم ویزای کانادا از دو طریق می‌توان اقدام کرد. ثبت نام آنلاین ویزای کانادا و روش دوم مراجعه حضوری به سفارت کانادا و ارائه مدارک به صورت دستی پرکردن مدارک در محل سفارت کانادا که اصطلاحا به آن (Draft یا Paper) می‌گویند.

به دلیل بسته بودن سفارت کانادا متقاضیان دریافت ویزا کانادا می‌بایست برای انگشت‌نگاری و یا بیومتریک ویزای کانادا به یکی از وَکهای دفاتر VFS در کشورهای اطراف ایران مراجعه کنند. اگر چه بنابر اعلام سایت رسمی سفارت کانادا در حال حاضر بهترین روش برای درخواست ویزای این کشور، ثبت نام آنلاین ویزا کانادا است.

ویزای موقت کانادا

ویزای موقت کانادا به نوعی از ویزای این کشور گفته می‌شود که فرد طی زمانی مشخص و محدود اجازه ورود به خاک کانادا را خواهد داشت. ویزای موقت کانادا را می‌توان ذیل ۳ زیرمجموعه اصلی تقسیم‌بندی کرد:

ویزای توریستی کانادا

ویزای توریستی کانادا یا (Visitor Visa) همانگونه که از نام آن بر‌آید با اهدافی توریستی صادر می‌شود. نکته جالب در خصوص این ویزا این است که در حال حاضر این ویزا به شکل ویزای مولتی کانادا (Canada Multiple Visa) که در ایران با نام‌هایی همچون ویزای ۵ ساله کانادا نیز معروف شده، صادر می‌شوند. در واقع بنابر اعلام وب سایت سفارت کانادا به افسران مهاجرت این کشور توصیه شده‌است ویزای توریستی کانادا را تا جای ممکن به شکل ویزای مولتی صادر کنند.

دارندگان ویزای مولتی کانادا قادر خواهند بود تا زمان اعتبار ویزای خود (اعتبار ویزای مولتی کانادا تا زمان اعتبار پاسپورت است) در هر زمان و بدون محدودیت وارد خاک کانادا شوند و هر بار تا مدت ۶ ماه در این کشور اقامت داشته باشند. بعد از گذشت ۶ ماه کافی است یک بار ولو به مدت ۶ ساعت از کانادا خارج شوند و مجددا به این کشور بازگردند تا اقامت آنها در کانادا برای ۶ ماه دیگر بلامانع باشد. خدمات ابرش پرواز برای ویزای توریستی کانادا به دو شکل ویزای تضمینی کانادا و یا ویزای نرمال در دسترس متقاضیان خواهد بود.

ویزای تضمینی کانادا

همانگونه که می‌دانید دعوتنامه یکی از مدارکی است که می‌توان در زمان درخواست ویزای تضمینی کانادا ارائه داد. ویزای تضمینی کانادا نوعی ویزای توریستی است که خود متقاضی دعوتنامه‌ای رسمی از شرکت، سازمان و یا فردی حقیقی ندارد وشرکت‌ ابرش پرواز از طریق دفاتر برون مرزی خود اقدام به تهیه دعوتنامه برای متقاضی ویزای توریستی می‌نماید.

البته لفظ ویزای تضمینی کانادا که به اشتباه و با اهداف سودجویانه توسط برخی موسسات و افراد به معنی تضمین ویزا شدن در بین متقاضیان تفسیر شده‌است به هیچ وجه وجهه قانونی و اجرایی ندارد. خدمات ویزای تضمینی در  ابرش پرواز  بدان معنی است که در صورت رد درخواست متقاضی، تمامی وجه پرداختی از طرف وی بازپرداخت خواهد شد.

ویزای نرمال کانادا

در این نوع ویزا ارائه دعوتنامه بر عهده خود متقاضی خواهد بود و روند درخواست ویزای کانادا طبق روال مرسوم صورت خواهد گرفت. پس از تکمیل مدارک مورد نیاز که فهرست آنها در بخش مربوط به فرم‌های درخواست ویزای کانادا در همین صفحه قرار داده‌ شده‌است، هر یک از این مدارک به دارالترجمه  ابرش پرواز (واقع در ساختمان مجموعه) ارجاع داده خواهد شد و سپس توسط تیم مجرب اجرایی ابرش پرواز به صورت آنلاین برای ویزا کانادا اقدام می شود.

سوپر ویزای کانادا

سوپر ویزای کانادا، نوعی ویزای توریستی کانادا برای والدین و یا پدر بزرگ و مادربزرگ فردی است که در کانادا اقامت دائم دارد. به بیان دیگر دعوت کننده می‌بایست فرزند و یا نوه متقاضی باشد. حداقل حقوق پایه دعوت کننده در کانادا نباید از ۲۴۰۰۰ دلار در سال کمتر باشد؛ مدارک اقامت و برگه‌های ارزشیابی شرایط مالی و مالیاتی فرد دعوت کننده نیز حتما باید ضمیمه پرونده درخواست سوپر ویزای کانادا شود. همچنین دعوت کننده باید بیمه خدمات درمانی متقاضی را حداقل برای یک سال از داخل خاک کانادا پرداخت کرده و فرد دعوت شونده باید زیرنظر پزشکان مورد اعتماد سفارت معاینه شود. تاییده پزشک معتمد سفارت از آن جهت است که سلامت متقاضی پیش از ورود به کانادا تایید شود تا هذف از اقامت در کانادا درمان و تحمیل هزینه‌های درمانی به دولت کانادا نباشد. اعتبار اعلام شده برای سوپر ویزای کانادا تا ده سال است اما از آنجائیکه گذرنامه‌های ایرانی حداکثر تا پنج سال اعتبار دارند، ویزا کانادا که از این طریق به متقاضیان ایرانی تعلق می‌گیرد پنج ساله است. این ویزا چند بار ورود است و به دارنده آن اجازه می دهد در هر بار ورود حداکثر دو سال در کانادا اقامت داشته باشد. پس از پایان اعتبار پاسپورت متقاضی نیاز به اقدام مجدد نیست و تنها برچسب سوپر ویزا بر روی پاسپورت جدید الصاق می‌شود.

ویزای تحصیلی کانادا

کانادا و نظام آموزشی این کشور یکی از بهترین مقاصد برای علاقمندان به ادامه تحصیل و متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا است. سیستم آموزشی این کشور بسیار نظام‌مند و مجهز و عمدتا به شکل استانی یا ایالتی مدیریت می‌شود. البته نظام کلی آموزش در کانادا تحت نظارت دولت فدرال بوده بنابراین با وجود برخی تفاوت‌ها می توان گفت کانادا از سیستم آموزش یکپارچه و بسیار به روز برخوردار است. نزدیک به ۶ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) کانادا به سیستم آموزش این کشور تخصیص داده می‌شود و می‌توان گفت کانادا بیشترین هزینه را در بخش آموزش در بین دیگر کشورهای توسعه یافته جهان دارد.

سیستم آموزشی کانادا به دو بخش کلی آموزش همگانی یا عمومی و آموزش خصوصی یا غیر انتفاعی تقسیم بندی می‌شود. این تقسیم بندی چه برای دوره ابتدایی، چه برای دوره متوسطه و چه برای تحصیلات تکمیلی و دانشگاهی صادق است.  اولین قدم برای درخواست ویزا کانادا تکمیل فرم ارزیابی تحصیلی کانادا است. بعد از پر کردن فرم ارزیابی تحصیلی کارشناسان ابرش پرواز ضمن بررسی شرایط با شما تماس گرفته و در غالب مشاوره‌ای کاملا فنی و مبتنی بر سال‌ها تجربه، بهترین گزینه‌ها برای تحصیل در کانادا را به شما معرفی خواهند کرد.

ویزای دانش آموزی کانادا

آموزش به محصلان در کانادا بطور کلی از سن ۵ سالگی شروع شده و تا ۱۷ سالگی (گاها ۱۸ سالگی) ادامه خواهد داشت. تقسیم بندی سطوح آموزش در مدارس کانادا از سطح ۱ آغاز شده و تا سطح ۱۲ (بجز استان کبک که ۱۱ سطح دارد) ادامه می‌یابد. پیش دبستانی در بسیاری از استان‌های کانادا سطح نامیده می شود و دوره ابتدایی تا سطح ۶ ادامه خواهد یافت. دوره راهنمایی در مدارس کانادا از سطح ۷ آغاز شده و در سطح ۹ پایان می‌یابد. مقطع متوسطه یا دبیرستان در کانادا نیز از سطح ۱۰ تا سطح ۱۲ بطول خواهد انجامید.

بر اساس قوانین آموزشی کانادا که به تصویب دولت فدرال نیز رسیده است، دانش آموزان خارجی برای تحصیل در مدارس دولتی کانادا باید سالانه بین ۱۰ تا ۱۴ هزار دلار کانادا بپردازند. هزینه مدارس خصوصی در کانادا به مراتب از این عدد بالاتر است. ابرش پرواز بواسطه کارگزاران کانادایی خود، بنابر درخواست و شرایط شما آماده ارائه مشاوره‌های فنی در خصوص بهترین مدارس کشور کانادا و اخذ پذیرش تحصیلی برای دانش آموزان خواهد بود.

ویزای دانشجویی کانادا

تحصیلات تکمیلی در کانادا همچون بسیاری دیگر از کشورها بلافاصله پس از پایان دبیرستان آغاز شده و شامل مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می شود. دانشگاه‌های بین‌المللی بسیاری در شهرهای مختلف ایالت‌های کانادا پراکنده شده‌اند که این موضوع نظام تحصیلات تکمیلی در کانادا را بسیار گسترده کرده‌است. مدارک تحصیلی اخد شده از دانشگاه‌های کانادا در سرتاسر جهان معادل‌سازی شده و به رسمیت شناخته می‌شوند. البته در شرایط فعلی و نیاز بازار کار کانادا به نیروی متخصص و جوان، بسیاری از افراد در کانادا ترجیح می‌دهند دوره‌های کوتاه مدت در کالج‌ها و یا موسسات فنی را به جای تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی انتخاب کنند تا ضمن کسب مهارت‌های ضروری و مرتبط، سریعتر جذب بازار کار در کانادا شوند. ابرش پرواز در این مقطع نیز پس از بررسی فرم ارزیابی تحصیلی، ضمن اخذ پذیرش تحصیلی از معتبرترین دانشگاه‌ها و کالج‌های کانادا روند دریافت ویزای تحصیلی شما را بسیار کوتاه‌تر خواهد کرد.

ویزای فرصت مطالعاتی کانادا

به منظور ارتقای تبادلات علمی و فرهنگی مابین کانادا و دانش پژوهان سایر کشورها، تسهیلاتی به منظور ارائه ویزای فرصت مطالعاتی کانادا به واجدین شرایط، اعطا می‌شود. متقاضیان می‌توانند پس از دریافت پذیرش از دانشگاه، موسسه علمی و یا مراکز هنری کانادا، جهت دریافت ویزای فرصت مطالعاتی  اقدام نمایند. از آنجائیکه این ویزا در رده‌بندی خاصی بین ویزاهای تحصیلی و کاری جای میگیرد، انتخاب نوع صحیح ویزا از اهمیت زیادی در پروسه اقدام برای ویزای فرصت مطالعاتی برخوردار است.

اکثر متقاضیان می‌بایست جهت دریافت ویزای کاری اقدام نمایند و برحسب مورد که آیا در حین دوره از استاد و مرکز آموزشی مقصد حقوق دریافت می‌کنند یا خیر، باید فرم‌های مربوطه را تکمیل و هزینه های مرتبط را به اداره مهاجرت کانادا پرداخت نمایند. در برخی موارد با توجه به طول مدت دوره و ماهیت علمی یا پژوهشی آن می‌توان برای سایر ویزاها، مانند ویزاهای تحصیلی و یا حتی ویزیتور عادی اقدام نمود. متقاضیان ویزای فرصت مطالعاتی کانادا معمولا از شرایط علمی، پژوهشی و فرهنگی خاصی برخوردار هستند.

ویزای همراه تحصیلی کانادا (برای والدین، فرزندان و همسر)

سفر به کشوری دیگر آن هم در مقاطع ابتدایی تحصیل و شرایط زندگی فرزندان از جنبه‌های مختلف دغدغه‌ای مهم برای تمامی والدین است. اینکه فرزندان در شرایطی تحصیل می‌کنند، اسکان و خورد و خوراک آنها به چه شکل  و کیفیتی است و در نهایت چه نظارتی بر آنها انجام می‌شود، همگی از مواردی هستند که والدین را بر آن داشته تا با بهره‌مندی از ویزای همراه کانادا بتوانند در دوران تحصیل در کنار فرزندان خود باشند. از سوی دیگر این نگرانی در مقاطع بالاتر تحصیل نیز وجود دارد و بسیاری تاکید دارند همسر  و یا فرزندانشان در دوران تحصیل در کنارشان باشند. دریافت ویزای همراه برای والدین، همسر و فرزندان محصلین و دانشجویان در کشور کانادا یکی دیگر از خدمات  ابرش پرواز در زمینه ویزا کانادا است.

از دو طریق می‌توان برای ویزای همراه کانادا اقدام کرد:

  • ویزای توریستی یا Temporary Resident Visa: در این نوع ویزا که همزمان با درخواست ویزای تحصیلی محصل در دانشگاه و یا مدرسه ارسال می‌شود، والدین دانش آموز و یا دانشجو می‌توانند ویزای همراه کانادا را با اعتباری ۶ ماهه دریافت نمایند. همچنین در این نوع ویزا که به آن ویزای TRV گفته می‌شود در صورتیکه یکی از والدین دارای ویزای کار یا تحصیل در کانادا باشد، فرزندان آنها برای دریافت ویزای تحصیلی نیازی به ارایه نامه قبولی از مدارس را ندارند و میتوانند بدون مشکل برای ویزای کانادا درخواست کنند.
  • ویزای اجازه کار یا OPEN WORK PERMIT: اگر متقاضی در یکی از دانشگاه‌ها و یا کالج‌های معتبر کانادا به صورت تمام وقت پذیرفته شده باشد یا در حین تحصیل باشد، همسر وی می‌تواند برای ویزای کار اقدام نماید. این ویزا به همسر متقاضی این اجازه را خواهد داد که به صورت تمام‌وقت و بدون نیاز به دریافت مجوز درکانادا کار یا تحصیل کند. برای این نوع ویزا می‌توان همزمان با درخواست ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرد و یا پس از پذیرش تحصیلی و استقرار یکی از زوجین در کانادا برای همسر وی اقدام درخواست ویزای اجازه کار داده شود.

شرایط دریافت ویزای کانادا

شاید بهترین شکلی که بتوان شرایط دریافت ویزای کانادا (ویزای موقت) را بررسی کرد، مراجعه به بخش چک لیست مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا کانادا باشد.

دپارتمان ویزا و وقت سفارت  ابرش پرواز با قرار دادن چک لیست های مربوط به درخواست انواع ویزا کانادا به زبان فارسی به متقاضیان کم خواهند کرد از شرایط مورد نیاز برای درخواست ویزای کانادا بطور دقیق مطلع شوند.

مراحل درخواست ویزای کانادا

همانگونه که پیشتر اشاره شد، برای درخواست ویزا کانادا به دو روش می‌توان اقدام کرد:

  • ثبت نام آنلاین ویزای کانادا
  • مراجعه حضوری به سفارت

نخستین گام در ثبت نام آنلاین ویزای کانادا ثبت یک حساب کاربری است. پس از ایجاد حساب کاربری، متقاضیانی که از طریق آنلاین اقدام به ثبت درخواست ویزای کانادا می‌کنند، بعد از واریز آنلاین هزینه ثبت نام یک شماره پیگیری یا Tracking No. دریافت می‌نمایند که تمامی مراحل پیگیری جواب ویزا کانادا درخصوص پرونده از طریق این شماره انجام خواهد شد. پر کردن دقیق و شفاف فرم ۵۲۵۷ مهمترین عامل در موفقیت درخواست شما خواهد بود، بنابراین توصیه می‌کنیم این مهم حتما با مشاوره از موسسات معتبر انجام شود.

تاکید سایت رسمی سفارت کانادا برای متقاضیان ویزا کانادا، ثبت نام آنلاین است. روشی که هم هزینه بسیار کمتری در مقایسه با مراجعه حضور به سفارت خواهدداشت و هم پیگیری آپ‌دیت پرونده از این طریق بسیار راحت‌تر و سریع‌تر خواهد بود. بدلیل تعطیلی سفارت کانادا در ایران می‌توان گفت ثبت نام آنلاین ویزای کانادا در حال حاضر بهترین گزینه برای متقاضیان ویزای کانادا بویژه برای ما ایرانیان است.

مراحل کلی و راهنمای ثبت نام آنلاین ویزا کانادا به شرح زیر است:

  • ایجاد یک حساب کاربری انحصاری و تکمیل فرم
  • تکمیل فرم‌های درخواست ویزای کانادا
  • پرداخت آنلاین هزینه های مربوط به ویزا و انگشت نگاری
  • دریافت برگه تاییده درخواست به همراه شماره پیگیری
  • دریافت نامه انگشت نگاری
  • حضور در یکی از سفارت خانه های کانادا برای انگشت نگاری
  • بررسی نهایی و اعلام قبول درخواست ویزا
  • مراجعه مجدد به سفارت برای تحویل پاسپورت و اخذ ویزا

در این مطلب نحوه ثبت نام آنلاین ویزای کانادا و راهنمای درخواست آنلاین بطور کامل شرح داده شده‌است


ثبت نام حضوری که به آن اصطلاحا (Draft  یا  Paper) می‌گویند روشی جایگزین برای درخواست ویزای کانادا ست. در این روش متقاضی بدون نیاز به وقت قبلی به یکی از وک‌های دفاتر VFS مراجعه کرده و ضمن ارائه دستی مدارک ترجمه شده و تکمیل فرم‌های مربوطه، اقدام به انگشت نگاری کرده و به کشور باز می‌گردد. آدرس ایمیل ارائه شده توسط متقاضی در هنگام پر کردن فرم‌های ثبت نام ویزا کانادا، پل ارتباطی متقاضی و سفارت کانادا خواهد بود.

مدارک لازم برای دریافت ویزای کانادا

مدارک مورد نیاز برای ویزای کانادا بسته به نوع ویزای مورد درخواست متقاضی متفاوت است. برخی نکات وجود دارند که در زمان ارائه مدارک باید به آنها توجه کرد، برای مثال با توجه به زمان ۲ تا ۳ ماهه صدور ویزا کانادا بهتر است متقاضیان ویزای توریستی کانادا پاسپورتی دست کم با ۹ ماه اعتبار ارئه دهند. همچنین بهتر است تمامی پاسپورت‌های قبلی داوطلب نیز با هدف بررسی بهتر سابقه سفر (Travel History) ارائه شوند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی کانادا

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا

مدارک لازم برای دریافت ویزای فرصت مطالعاتی کانادا

 

تعرفه ویزای کانادا

خدمات همکار مسافر
ثبت نام ویزای توریستی نرمال ۳۸۰ دلار کانادا ۴۲۰ دلار کانادا
ثبت نام ویزای توریستی نرمال از نفر دوم به بعد ۳۴۰ دلار کانادا ۳۸۰ دلار کانادا
ثبت نام ویزای توریستی نرمال افراد زیر ۱۴ سال ۲۹۰ دلار کانادا ۳۳۰ دلار کانادا
ثبت نام ویزای توریستی تضمینی بزرگسال ۱۳۰۰ دلار آمریکا ۱۶۰۰ دلار آمریکا
ثبت نام ویزای توریستی تضمینی افراد ۴ تا ۱۴ سال ۱۰۰۰ دلار آمریکا ۱۲۰۰ دلار آمریکا
ثبت نام ویزای توریستی تضمینی افراد ۱ تا ۴ سال ۷۰۰ دلار آمریکا ۸۰۰ دلار آمریکا
ثبت نام ویزای دانشجویی و فرصت مطالعاتی ۵۰۰ دلار کانادا ۶۰۰ دلار کانادا